Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
administrator Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 02:02 Temat postu: Czy istnieje przyjazn damsko - meska? |
|
|
Czy wierzycie w przyjazn kobiety z mezczyzna ? Czy takie kontakty zawsze musza miec jakis podtekst? A moze sa tylko dazeniem do zblizenia sie do siebie?
Poki co tendencja jest taka, ze kobiety jakos nie wierza w przyjazn ich facetow z innymi kobietami, a faceci nie chca wierzyc w przyjazn swoich kobiet z innymi facetami.
Spotkalam sie tez z opiniami,ze jezeli kobieta ma przyjaciela to na pewno jest ''rozwiazla'',''latwa'' itp bzdury..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 02:02 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
parabola Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 09:16 Temat postu: |
|
|
O tak ja wierzę, mało tego to jeszcze mam prawdziwą przyjaciółkę. Naprawdę nie ma między nami żadnych erotycznych relacji, jedynie normalna przyjaźń. Co prawda przyjaźń nasza oparta jest głównie na wsparciu w trudnych sytuacjach, ale zawsze możemy liczyć na siebie w trudnych chwilach. Nie chwalę się tym specjalnie, bo i odbiór moich słów, kiedy mówię "moja przyjaciółka" jest taki że każdy odbiera to jak "moja kochanka" a tak wcale nie jest i takie postrzeganie obraża naszą przyjaźń. Cenimy sobie taką właśnie relację między nami i choć wielokrotnie mogło by między nami dość do zbliżenia, to nie czynimy tego aby nie zburzyć takiej więzi, szkoda by było. _________________ Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. - Napoleon |
|
Powrót do góry |
|
 |
ramzes13 aktywny bywalec

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 12:31 Temat postu: |
|
|
Istnieje, ale wymaga zachowania swego rodzaju dystansu cielesnego Nie raz zdarzyło się, że przyjaźń zamieniła się w miłość, że ten fundament porozumienia stał się zalążkiem czegoś bardziej intymnego. _________________ omnibus |
|
Powrót do góry |
|
 |
KaRo Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 12:56 Temat postu: |
|
|
Tak,ale trudno utrzymać ten dystans,a jest to warunkiem istnienia takiej przyjaźni...dystasns ...jak go zachować,kiedy masz ochotę zmartwiona przytulic się do przyjaciela..a on ,nie broni się przed tym,bo nie może...
przecież jest przyjacielem?
Kontakt słowny też czasem przeradza się w flirt od którego już tylko krok ...do końca przyjaźni.
Relacja możliwa ale jakże trudna ,
przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Z opinią innych nie liczę się - to niewłaściwe podejście,ale jestem w takim wieku,że mam inne piorytety niż dbanie o nieskazitelna opinię, bo co mi ona daje?  _________________ KaRo |
|
Powrót do góry |
|
 |
manama aktywny bywalec

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 16:43 Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z wszystkimi wypowiedziami.Szanuję takie przyjaźnie, wręcz podziwiam, bo są o wiele trudniejsze w pielęgnowaniu niż w przypadku osobników tej samej płci. Muszę się pochwalić, że mam przyjaciół mężczyn i uwielbiam ich Mogłabym nawet powiedzieć, ze kocham ich jak braci . _________________ nie mam wyrzutów sumienia...
mam pragnienia... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 16:53 Temat postu: |
|
|
Uwierzcie mi że nie stanowi to problemu kiedy jakiś dół dopadnie i przyjaciółkę przytulić. Naprawdę nie ma żadnych podtekstów takie postępowanie. Nie raz znalazłem się w takiej sytuacji i było to jedynie przyjacielskie przytulenie. Oczywiście faceci się nie przytulają na okoliczności chwilowej depresji, ale kobietom to pomaga i to bardzo pomaga. To takie trochę rodzicielskie przytulanie i naprawdę nie wiąże się z żadnymi erotycznymi podtekstami. I nie mogę powiedzieć że moja serdeczna przyjaciółka jest osobą nieatrakcyjną, wręcz przeciwnie. _________________ Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. - Napoleon |
|
Powrót do góry |
|
 |
administrator Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 23:52 Temat postu: |
|
|
Istnieje taka przyjazn .Przyznam,ze bardziej sobie cenie przyjazn damsko-meska niz przyjazn miedzy kobietami.Moze dlatego,ze facet -przyjaciel potrafi sluchac .Poza tym nie stara sie na sile doradzac kiedy znajdujemy sie w jakiejs klopotliwej sytuacji .Bierze na przeczekanie i kiedy nabieramy dystansu do problemu,wtedy wkracza do akcji . Natomiast przyjaciolki w dobrej wierze staraja sie od razu dzialac na zywiol co czasami odnosi nieoczekiwany skutek  _________________ Witam na Forum
http://nadzieja.phorum.pl/index.php |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 15:58 Temat postu: |
|
|
O tak. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł a w tak delikatnej materii jaką jest czyjeś dobre samopoczucie trzeba się kierować rozwagą. Zresztę właśnie od przyjaciela oczekuje się właśnie rzeczowej opini a takiej nie wygłasza się na podstawie kilku zdawkowych słów. _________________ Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. - Napoleon |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 15:58 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |